Køb domænenavn lettest muligt

I Danmark er det ikke let at finde sig et nyt domænenavn. De fleste af dem, der lyder godt, er optagede – og det kan være svært at finde et domænenavn, der har en god klang. Heldigvis udløber en stor del af domæne navnene med tiden, men når de først bliver givet fri til registrering af nye personer, har domænet en lang historik, der omhandler hvad, det tidligere blev brugt til.

Tidligere brugte domænenavne

Dette er ikke altid helt optimalt, idet man kan risikere at købe sig et domæne, som har været brugt til noget, der ligger langt fra hvad, man selv ønsker at bruge det til. Eksempelvis kan man købe et domænenavn, der tidligere har været brugt til en frisørsalon – mens man står med en hjemmeside, der sælger brugte bildele. Dette er selvsagt ikke optimalt – men her er der en række ting, man kan gøre for at forbedre situationen.

Slet de gamle links: Hvis du har været uheldig at udsætte dit nye domæne for dette, kan du vælge at slette alle de gamle links. Dette blev vi selv nødt til at gøre med Kor72u.dk, fordi selve domænenavnet tidligere var blevet brugt af en fodboldklub i Herning. Med tiden forstod de forskellige steder på nettet efterhånden også, at det altså ikke var dem, der var registranter til selve domænenavnet længere – og resten er fortid.

Registreringsperiode for dit domænenavn

Som du sikkert allerede ved, er det muligt at registrere dit domæne i op til hele 5 år, før næste regning skal betales. Denne betaling skal altid ske til DK-Hostmaster, som er den danske registrator af domænenavne. De står med andre ord for alle de danske domæner – men kun i forbindelse med registrerings delen.

Hvis du ønsker, kan du også lægge stille og roligt ud og registrere dit domænenavn i 1 år ad gangen. På denne måde sikrer du dig, at du ikke betaler for meget for noget, der kan være en chance for, at du ikke kommer til at bruge i fremtiden.

Husk altid at notere alle dine data ned – og hvis der er tale om et online projekt, der er sårbart, kan det være en god idé at notere dine adgangskoder mv. ned på et stykke papir med kryptisk data forinden, så du ikke mister adgang til din egen hjemmeside.

Konklusion for domænenavn: Når alt er sagt og gjort, er det op til dig hvordan, du vil gå videre med sagen. Men vi kan anbefale dig at tage specielt den indledende proces seriøst. Dette fordi der vil komme udfordringer i fremtiden, som du kan gøre op med allerede fra dag 1. Sørg derfor for at have klare linjer ift. hvad din side handler om og vid dig sikker på, at du er den eneste, der har adgang til dit domæne.

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *