Gaming og gamer stole – DEN DIGITALE REVOLUTION

Vi lever i en tid, hvor alt til en vis grad bliver digitaliseret. Overgangen til den digitale levealder er stadig på højtryk, og lige som da den industrielle revolution forandrede verden, må vi æde et par brudstykker af gangen. Til tider kan det være svært at følge med udviklingen uden blot at blive blændet af alle de positive aspekter, fordi som det meste her i verden, er der en bagside af medaljen.

Som følge af de nye tider er der opstået et fænomen: Gaming. Eller rettere sagt – gaming og ”spil” har været en del af kulturer i mange tusinde år, og NASA lavede deres ”Ping-pong” spil tilbage allerede i slutningen af 60’erne, men det er først de sidste par årtier, at vi virkelig har fået smag for nogle af de kulturforandringer digitaliseringen har medført. En vaskeægte gamer kan snildt sidde på sin gaming stol og bruge en hel dag foran computerskærmen og blive opslugt af de verdener, som åbner sig. Det er fantastisk underholdning, men at sidde så mange timer på sin stol foran en skærm uden at bevæge sig, har desværre også sine konsekvenser.

Den hurtige overgang har gjort, at vi ikke har set de langtidsmæssige resultater for gamingkulturen både for individet og samfundet – socialt, fysisk og psykisk. Derved sagt er der allerede massere af undersøgelser, der har bekræftet, hvor sundhedsfarligt gaming kan være, hvis man ikke som det mindste gør sig nogle forbehold. Her er noget af det mest essentielle en ordentlig gaming stol, da du som gamer kan forvente at tilbringe en masse timer i fuldstændig samme kropsposition. Det slider på din ryg, og gaming stole er specielt designet for at din krops stabilitet skal vedligeholdes.

Som gamer selv vil jeg meget gerne sprede ordet for de sundhedsmæssige sikkerhedsforanstaltninger, der gør sig gældende, hvis man kunne fortsætte som et sundt menneske uden at skulle kompensere ens store gaming-hobby. Da jeg tilbage i 90’erne og starten af 00’erne gamede på min Windows 98, var der ikke noget, der hed en gaming stol. Der havde du en stol eller højest en standard kontorstol. Der gik ikke mange år før jeg løb ind i store rygproblemer.

Men udover det sundhedsmæssige aspekt, så er det da også bare fantastisk at kunne sidde behageligt, og der er da ingen tvivl om, at når først man har oplevet kontrasten mellem en normal stol eller kontorstol og så en gamingstol, så vil man altid vende tilbage.

HVORDAN FINDER JEG DEN RETTE GAMING STOL?

Heldigvis er de fleste onlineudbydere for gaming stole meget troværdige og ligetil, og prismæssigt kan de godt variere, men det kan godt være din første gamer stol ikke bliver det rigtige valg. Det kan sagtens være, at du kommer til at skifte fra den ene gaming stol til den anden i løbet af årene, dog lad os antage du har 30 år mere foran skærmen, og din krop forandrer sig, så vil du selvfølgelig også have brug for forandring.

For at opsummere: Er du gamer eller bruger du meget tid foran skærmen derhjemme? Hvis svaret er ja til et af de spørgsmål, så er det bare afsted og få anskaffet dig en gaming stol. Det kan KUN anbefales for din ryg og egen krop generelt!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *